Husseini hukkamine lôpetas aasta ja ajastu

Môtlesin just hakata jôulujärgselt kirjutama lühikest kokkuvôtet aastast ning selle tähistest meie välispoliitikale, kui tuli uudis Saddam Husseini hukkamisest.

Iseenesest polnud see ootamatu. Kui me välisministri delegatsiooniga novembri algul kohtusime Bagdadis Iraagi peaministri Nouri al-Malikiga, oli tema sônum väga kindel: Hussein hukatakse veel sellel aastal. Maliki ütles seda paar päev pärast kohtuotsust, mis määras Husseinile hukkamise poomise läbi.

Môistagi tekitab Husseini hukkamine palju järelarutlusi ning avaldab vahetut môju Iraagi ja Lähis-Ida julgeolekuolukorrale. Samas arvan, et Husseinist ei kujune märtrit, kes vôiks jääda määrama sündmuste kulgu pikema aja jooksul. Pigem töötab siin sônum, et tuhandete hukkunud inimelude eest vastutav diktaator ei pääse karistusest. Husseini ajastu on lôppenud.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Väga asjalik ajaveeb, Eesti plaanis vist päris ainulaadne, Mihkelsonile au ja kiitus.

Aga mõtlesin viimaste arengute valguses küsida, et kas autor on Husseini hukkamise suhtes ikka samal seisukohal?
Marko Mihkelson ütles …
Tänud Kajarile heade sõnade eest. Mis puudutab Husseini ja tema hukkamist, siis siin minu arvamus pole muutunud. Vaatamata hukkamise läbiviimise teatud provokatiivsusele ei saa Husseinist märtrit. Ka mitte sunnidele. Hussein oli selleks liiga "ilmalik" liider, et kujuneda praeguse islamirenessansi tingimustes jumaldatud nähtuseks.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA