Euroopas algas Rootsi ülemvõim

Esimesed tunnid Rootsi eesistumist Euroopa Liidus on praeguseks juba möödas. Eelolev poolaasta tuleb meie läänenaabritele kindlasti väga tihe ja pingeline, sest ainuüksi tänaseks teada üritused ning kavandatud teemad on muljetavaldavad.

Puudutagu see siis Lissaboni leppe loodetava jõustumisega seonduvat (eeskätt uus Euroopa Komisjon ja Euroopa Parlament), detsembris Kopenhaagenis toimuvat kliimakonverentsi või väga aktuaalseid majanduse elavdamise küsimusi - need on vaid mõned proovikivid. Rääkimata siis "plaanivälistest" rahvusvahelistest sündmustest, mis võivad siia lisanduda.

Eesti hoiab headele naabritele igal juhul pöialt, sest rootslaste ülemvõimu ajal peaksid silutud saama ka mitmed meile olulised küsimused. Eeskätt pean silmas Läänemere strateegia ellurakendamist ning idapartnerluse edasiarendamist. Mõlemad on olulised regionaalse arengu ja stabiilsuse seisukohalt.

Olen ise eeloleval pühapäeval ja esmaspäeval Stockholmis, et juba lähemalt kuulda eesistujatelt endilt prioriteetide täpsustatud jaotust.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Marko,
Kas meie riigil on mingi kava, programm kidas kaitsta Eesti seiukohti?
Vene võimude eesmärk on hoida ära venelaste integratsioon Eestis. nii väga rõhutakse erinevustele.
mis on meie plaan?
Kas ootame kuni asi päris hulluks läheb?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?